ZOdIEZiJN

Stichting ZOdIEZiJN

Stichting ZOdIEZiJN is een landelijke onafhankelijke stichting die design en commercie koppelt aan dagbesteding voor mensen met een (verstandelijke) beperking.

Ieder mens heeft waarde voor de maatschappij. Waardering krijgen voor geleverd werk laat een mens groeien. Zinvolle producten maken is daarvoor de basis. Daar is het label Mooi door mij voor ontwikkeld. Originele en inspirerende musthaves met een a-merkstatus.

De stichting ZOdIEZiJN coördineert de samenwerking tussen ontwerpers, zorginstellingen en het bedrijfsleven.

Margriet Knook heeft de dagelijkse leiding. Zij brengt 15 jaar ervaring mee als begeleider van jonge mensen met een verstandelijke beperking, als decorateur en als adviseur voor zorginstellingen over productontwikkeling en verkooppunten.

Alle zorgorganisaties waar mensen als dagbesteding producten maken, kunnen zich bij de stichting aansluiten. Bedrijven die hun kennis en netwerk inzetten en hun rol als maatschappelijk verantwoord ondernemer daarmee vorm geven, zijn welkom.

De stichting ZOdIEZiJN is opgericht in 2011 en staat onder toezicht van een bestuur dat bestaat uit deskundigen uit de zorg en het bedrijfsleven. Bestuursleden doen dit werk op persoonlijke titel.

De opbrengst van het label Mooi door mij wordt gebruikt voor de ontwikkeling van deskundigheid en investeringen in dagbestedingprojecten.

Organisatie
Margriet Knook | directeur

Bestuur
Ruud Wiedijk | voorzitter
Bas van Andel | penningmeester
Rob Sparnaay
Benjamin TerzibasiyanStichting ZOdIEZiJN werkt samen met de zorgorganisaties:

Amerpoort - Baarn, Cordaan - Amsterdam, De Waerden - Heerhugowaard, WIO/Esdégé - Reigersdaal - Zwaag, Leekerweide - Wognum, Odion - Purmerend, Prinsenstichting - Purmerend, ’s Heeren loo - Schagen, Sherpa - Baarn, ASVZ - Rotterdam, PSW- Roermond, Abrona - Huis ter Heide, Tragel – Terneuzen, Philadelphia, Lieve Goed - Bilthoven, Talant - Stiens, RIBW ZWWF - Zwaag, GGZ NHN Maatwerk - Heiloo

Jaarcijfers
Beleidsplan