< Terug naar team

Margriet

Margriet. Aangenaam.
bedenker, oprichter, drijvende kracht
en directeur van Stichting ZOdIEZiJN

 

Waar ik blij van word? De afgelopen tien jaar heb ik het verhaal van ZOdIEZiJN elke dag wel een keer aan iemand verteld. En of ik ons verhaal nu vertel aan onze makers, hun ouders, aan de begeleiders van de dagbestedingscentra, de ontwerpers van onze producten, de kopers en bijvoorbeeld de subsidiefondsen, de reactie is altijd hetzelfde. Ons verhaal klopt. En dat maakt me simpelweg blij. En apetrots uiteraard.

Maar er is meer waar ik blij van word. Mijn gezin met stip op nummer 1. Van onze familie en vrienden, van buiten zijn, de zon, een flink potje tennis en van mooie ideeën bedenken en daarna uitvoeren!

Het allermooiste compliment?
Dat is zonder twijfel de complimenten van de ouders en begeleiders van onze makers die positieve veranderingen zien bij hun zoon of dochter en hun cliënt. Bijvoorbeeld door een open blik op de foto, maar ook door de motivatie elke dag weer naar het werk te gaan en op tijd te komen.

De complimenten die we krijgen van mensen die onze producten kopen, zijn daarnaast ongelooflijk waardevol. Ze worden niet (alleen) gekocht vanwege het verhaal, maar vanwege het feit dat het gewoon mooie producten zijn. Punt.

Tot slot raakt het enthousiasme van de activiteitenbegeleiders mij. Zeker wanneer dat enthousiasme in het begin scepsis was. Een afwachtende houding die ombuigt naar en (pro)actieve samenwerking, omdat ze zien dat bij ZOdIEZiJN de makers echt voorop staan. Daar doen we het voor.

Net als voor die retailer die het ‘Mooi door mij’-label graag verkoopt vanwege het verhaal en vanwege het feit dat het label er zo verzorgt uitziet. Het bedrijf die het aandurft om grote aantallen bij ons te bestellen. De fondsen die met ons mee denken en ons steunen. En natuurlijk het bestuur van de Stichting wanneer ze ons laten weten dat we het goed doen.


Leny over Margriet:

Dé bedenker en het creatieve brein achter ons ‘Mooi door mij’ – label. Ze kan als geen ander het verhaal vertellen over het ontstaan en de missie van ZOdIEZiJN. De passie straalt dan van haar af en geeft ze over op anderen. Het is zo mooi om te zien hoe zij telkens weer een nieuw product bedenkt, alle opties en mogelijkheden uitzoekt en niet opgeeft voordat het plaatje compleet en perfect is. Margriet is een ongelooflijk leuke, lieve, mega creatieve, tikkeltje chaotische, maar boven alles gezellige collega.

Anja over Margriet:

Margriet is een onuitputtelijke, inspirerende en borrelende bron van ideeën. Ze heeft een bewonderenswaardige drive om voor ieder probleem een andere route te bedenken en daarmee een oplossing te creëren. Het kan, daar gelooft ze in. Heilig. En dat niet alleen. Ze laat het zien in praktijk met al die makers die werken aan ons prachtige label. En we zijn zussen,  dat maakt mij heel trots.