Loes van echtWaar

Loes (echtWaar) op rechts in gesprek met Margriet (ZOdIEZiJN)

EEN ZELFDE VISIE
Gaat het niet linksom, dan maar rechtsom. Maar niets is onmogelijk. Punt. Het tekent waar ‘echtWaar’ en daarmee medeoprichter en begeleider Loes voor staat. En het past als gegoten bij de missie en werkwijze van Margriet en daarmee ZOdIEZiJN. Loes vertelt: ‘In 2015 is onze stichting opgericht en inmiddels werken er ongeveer 20 mensen in onze werkplaats hier in Utrecht. Allemaal mensen met een arbeidsbeperking en/of mensen die om verschillende redenen nog geen plek op de reguliere arbeidsmarkt hebben gevonden. Samen maken zij een keur aan keramiek- en textielproducten, waarbij ze gebruik maken van zoveel mogelijk recyclebare materialen.”

HET GAAT OM DE MAKERS
Voor het label ‘Mooi door mij’ maken de harde werkers van ‘echtWaar’ de gebaksschoteltjes en engeltjes. “ZOdIEZiJN kende ik via mijn vorige werk. De kwaliteit van de mooie producten trokken in eerste instantie mijn aandacht en daarnaast de visie van Margriet en haar team over het werken binnen een dagbesteding. Het sprak aan, we hebben dezelfde ideeën, gedachten en uiteindelijke doelen. Het gaat zowel hier als bij ZOdIEZiJN om de makers. Om voor hen een veilige werkomgeving te creëren waar ze producten maken waar ze trots op kunnen zijn.”

KRITISCHE VRAGEN
Inmiddels zijn we alweer wat jaren verder, zijn er flink wat gebaksbordjes en engeltjes gemaakt en is de fijne samenwerking alleen maar verdiept. “De kracht van het werken voor ZOdIEZiJN ligt bij het persoonlijke contact. De lijnen zijn kort. Overleg is altijd mogelijk en kritische vragen worden niet geschuwd. Integendeel. We leren van en versterken elkaar simpelweg. Samen komen we tot nieuwe producten of tot verbeteringen in bestaande maakprocessen."

echtWaar