Chris Koens en Ramón Middelkoop

EEN ZELFDE VISIE

Mooie producten ontwerpen die mensen graag willen hebben, dat is het doel van ontwerpers Chris Koens en Ramón Middelkoop. Chris en Ramón: “Bij het ‘Mooi door Mij’-label van Stichting ZOdIEZiJN gaat het om mooie verkoopbare producten met een verhaal. Een verhaal kan je vertellen, maar je kunt het natuurlijk ook laten zien door middel van de vormgeving”.

BIJZONDER
“Na onze eerste kennismaking met de makers wisten wij dat het bijzonder ging worden. Ontwerpen voor ‘Mooi door Mij’ is in alle opzichten anders. Waar we normaal gesproken kijken naar de techniek die het bedrijf in huis heeft en hoe snel iets gemaakt kan worden, houden we nu (zoals bij de gebaksschoteltjes) vooral rekening met de personen die het moeten maken en welke vaardigheden ze hebben”.

 

“Wat kunnen ze, maar vooral wat vinden ze fijn om te doen. Die vragen hebben we vooraf gesteld en zo kwamen we al snel op het ouderwetse prikken. Niet prikken in papier, zoals iedereen dat vroeger wel eens gedaan heeft, maar prikken in klei. Het is een fijne techniek die als bonus een prachtig karakteristiek, rafelig randje oplevert.”

GESLAAGD

“Als ontwerper ben je over het algemeen gewend om te werken aan projecten waarbij perfectie en efficiëntie het streven zijn. Werken voor ‘Mooi door Mij’ is echter van een geheel andere orde. Wat hier veel voldoening geeft is dat de makers blij zijn. Dat zij het leuk vinden om aan ons product te werken en trots zijn op het resultaat. Het geeft voldoening als het simpelweg allemaal bij elkaar klopt. Dan is het project geslaagd.”

Chris Koens en Ramón Middelkoop